Osteopatia Vantaa

" Ihminen on luotu täydelliseksi kokonaisuudeksi."
-Ander Taylor Still, osteopatian kehittäjä

Osteopaattinen hoitomenetelmä tähtää kehon sisäiseen tasapainoon ja luonnolliseen liikkuvuuteen. PKL-Voimantien hoitoklinikka suorittaa osteopatiaa ammattitaidolla Vantaalla Rajatorpassa.

Kehon rakenne, eli luut, nivelet, nivelsiteet, jänteet, sidekudokset, kalvot, lihakset, sisäelimet ja rauhaset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Kaikki muutokset näiden rakenteiden toiminnassa - esimerkiksi selkärangan alueella - häiritsevät hermoviestintää, verenkiertoa, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa aiheuttaen jännityksiä ja lukkiutumia sekä altistaen sairauksille. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, se häiritsee kehon kokonaisuuden toimintaa.

Manipulaatiomenetelmät korjaavat ensin häiriintyneen nikaman tai nivelen toiminnan. Osteopatialla vaikutetaan rytmisellä liikkeellä ensin ongelma-alueen aineenvaihduntaan, saadaan kuona-aineet poistumaan ja puhdasta, ravinteikasta verta alueelle. Näin paraneminen alkaa sisältäpäin ja saadaan pitkäaikaisempi ja pysyvämpi apu hoidettavalle. Hoito tähtää elinvoiman lisääntymiseen ja kehon omien säätely- ja paranemismekanismien voimistamiseen.

OSTEOPAATTINEN HOITOFILOSOFIA

FIND IT, FIX IT, LEAVE IT eli etsi vika, korjaa se ja anna kehon itseparantavien voimien hoitaa korjaaminen. Hoitaja vain antaa kehon voimille vapauden toimia.

  1. Keholla on itseparannuskyky sairauksia vastaan ja pyrkimys häiriöstä takaisin tasapainoon
  2. Häiriötön hermoviestintä on terveyden edellytys
  3. Häiriötön verenkierto ja aineenvaihdunta takaavat kehon puhdistumisen kuona-aineista sekä ravinnon ja energian pääsyn kehon jokaiseen soluun
  4. Terve keho tuottaa kaiken tarvitsemansa energian ja kemialliset aineet elämän ylläpitämiseksi
  5. Manuaalisesti kehon toimintoja aktivoimalla ja korjaamalla häiriötilat näitä itsesäätyviä voimia voidaan tasapainottaa.*

*Kirjallisuusviitteet

1. Klassisen osteopatian perusteet, Pellas 1997

Ota yhteyttä