Koira-akupunktio Vantaa

Akupunktiota voidaan käyttää koirille monien akuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon. Tällaisia ovat mm.

TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖ:

Akuutit ja krooniset lihaskivut, lihasten jäykkyys, turvotus, lihastoiminnan heikkous, liikerajoitus. Koiran nivelrikko ja nivelkipu. Tapaturma- ja urheiluvammat (kipu, verenkiertohäiriöt, luutumishäiriöt ja kuntoutus). Hermopinteet ja halvaukset (esim. Mäyräkoirahalvaus), leikkauksen jälkeiset tilat .Spondyloosi ja muut selkävaivat. Koirien tuki- ja liikuntaelinsairauksissa akupunktion hoitovaste on eri tutkimusten mukaan 70-95%.

ALLERGIAT:

Allerginen nuha, astma yms hengitystieongelmat, silmäoireet, nenäoireet, korvaoireet,  ruoka-allergiat, hotspot yms. ihovaivat ja ihon kutina.

HORMONIHÄIRIÖT:

Lisääntymiseen liittyviin ongelmat, valeraskaudet, kiimattomuus ja yli pitkää kiima, uroskoirien häiritsevä yliseksuaalinen käyttäytyminen. Akupunktiolla voidaan helpottaa synnytyksen käynnistymistä ja voimistaa polttoja sekä lievittää synnytyskipuja.

PSYKOSOMAATTISET OIREISTOT:

Ruoansulatuselinten toiminnalliset häiriöt ( ummetus, ripuli, paksusuolentulehdus, erilaiset sisäelinten toimintahäiriöt, virtsaamishäiriöt yms.) Jännittyneisyys, levottomuus, unihäiriöt, stressi, uupumus, masennus, käytöshäiriöt. Akupunktion etuna on voimakas, elimistön omaa parannusvoimaa hyödyntävä teho, jolla ei ole yleensä lainkaan haittavaikutuksia. Akupunktio on myös erinomainen apu ylläpitämään vanhenevan koiran elämän laatua.

MITÄ AKUPUNKTIOHOIDOSSA TAPAHTUU?

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi potilaan esitiedot ja oireet sekä tehdään koiralle yleistutkimus. Tutkimuksessa käytetään kiinalaisen lääketieteen diagnostikkaa hyväksi (koiran käyttäytyminen, palpointi kieli, silmät yms.)  Akupunktioon tullaan usein myös valmiin eläinlääkärin antaman diagnoosin kanssa, jolloin voidaan keskittyä suoraan varsinaisen hoidon antamiseen.

Akupunktiohoidossa tutkimuksen jälkeen koira hoidetaan laserakupunktiokynällä tiettyihin, vaivasta ja kiputilasta riippuviin akupunktiopisteisiin. Etuna laserissa on ettei koiraa tarvitse ikinä rauhoittaa lääkkeillä ennen hoitoa, koska laserakupunktio on täysin kivutonta. Yleensä lemmikki rentoutuu akupunktiohoidossa ja levähtää mielellään hoidon ajaksi. Hoitoon varataan aikaa noin 45 min.

Hoitokerran jälkeen potilas on yleensä saman päivän ajan väsynyt ja nukkuu mielellään. Seuraavana tai sitä seuraavana päivänä se on yleensä hyvin iloinen ja pirteä ja liikkua vetreämmin. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen tätä liikunnallista vetreyttä ei välttämättä näe tai se kestää vain lyhyen aikaa, mutta seuraavien hoitokertojen jälkeen vaikutus pitenee koko ajan.

Ota yhteyttä