Akupunktio Vantaa

AKUPUNKTIOHOIDOT AUTTAVAT ERI VAIVOIHIN 

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmä, jolla hoidetaan sairauksia ja elimistön häiriöitä migreenistä iskias-vaivoihin. 

Tuki- ja liikuntaelimistö:

Akuutit ja krooniset lihaskivut, lihasten jäykkyys, turvotus, lihastoiminnan heikkous, liikerajoitus. Tapaturma- ja urheiluvammat (kipu, verenkiertohäiriöt, luutumishäiriöt ja kuntoutus) halvaukset, alkavat kuoliot, katkokävely, ns. levottomat jalat.

Kiputila-alueita:

Niska- ja hartiaseutu (huimaus, korvien suhina), olkapää, kyynärpää (tennis-, golfkyynärpää), ranne, käsi, lanne- ja ristiselkä (iskias - eli ischias-oireistot, lumbalgiat), lonkka, polvi, nilkka, jalka (esim. akillesjänne)

Reumaattiset kiputilat:

Niska, ylä- ja alaraajat.

Migreenit ja muut päänsäryt.

Allergiat:

Allerginen nuha, astma, nokkosihottuma

Hormonihäiriöt:

Vaihdevuosivaivat, kuukautiskivut ja häiriöt, lapsettomuus

Psykosomaattiset oireistot:

Ruoansulatuselinten toiminnalliset häiriöt (maha- ja pohjukaissuolen haava, paksusuolentulehdus yms.) Jännittyneisyys, levottomuus, unihäiriöt, stressi, uupumus, masennus

MITEN AKUPUNKTIO TOIMII?

Perinteinen kiinalainen akupunktio-oppi on oppi yksilön ja ympäristön suhteesta. Kaiken perustana on qi eli energia. Se kulkee säännöllisiä ratoja pitkin kehossa ja ihon pinnassa. Akupunktioteoriassa nämä radat määritellään meridiaaneiksi. Meridiaanit ovat kuin kanavia, jotka virtaavat läpi kehon raviten kudoksia.

Kiinalaisen teorian mukaan ihminen on terve, kun energia kulkee kanavissa vapaasti ja sitä on tarpeeksi. Oireet syntyvät energiakierron häiriintymisestä tai vähyydestä. Erilaisiin ongelmiin voidaan vaikuttaa pistämällä enimmäkseen meridiaaneilla sijaitsevia akupisteitä neuloilla.

Modernin tieteen näkemyksen mukaan neuloilla pistely aktivoi hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, selkäytimessä ja aivoissa. Nämä kemikaalit joko estävät kivun tunnetta tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin. Akupunktion aikaansaama parantunut energia ja biokemiallinen tasapaino kiihdyttävät kehon luonnollista parantumismahdollisuutta, sekä edistävät sen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Mitään lääkeaineita neuloissa ei käytetä, vaan pelkkä neulaärsytys saa aikaan reaktion.

AKUPUNKTIOHOIDOT

Akupunktio ei ole kivuliasta

Eri ihmiset kokevat akupunktion eri tavalla. Kun neula laitetaan paikoilleen, potilas saattaa tuntea puutumista, tykytystä, kutinaa, lämmön tai kylmyyden tunnetta tai painon tunnetta. Tuntemuksiin vaikuttavat esim. potilaan kunto, hoidettavan sairauden vakavuus tai pistokohta. Useimmat potilaat tuntevat kipua hetkellisesti, jotkut eivät lainkaan. Kun neulat on asetettu paikalleen, kipua ei enää tunne. Kertakäyttöiset. tartuntariskittömät akupunktioneulat ovat hyvin ohuita ja kestäviä ja ne ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Kun tulet hoitoon

Katso, että olet syönyt ja juonut normaalisti. Vältä liika rasitusta hoitopäivänä. Ensimmäisellä hoitokerralla voit tuntea itsesi väsyneeksi. Katso, että sinulla on aikaa rentoutua myös hoidon jälkeen.

Hoitotapahtuma

Ensimmäisellä kerralla tehdään klinikalla haastattelu, tutkiminen ja itse hoito. Aikaa pitää varata maksimissaan tunti. Seuraaviin hoitoihin riittää 30-45 min. Kun neulat on pistetty niiden annetaan vaikuttaa 20-30 min.

Ota yhteyttä